BLOGGER'DE SADECE ETİKET BAŞLIKLARINI LİSTELEMEK NASIL YAPILIR?

15 Temmuz 2015

Bloggerde yazıları etiketlemek ve bu etikete göre listelemek mümkün. Ama ilgili etikete tıklayınca o etiketle ilgili yirmi yazı olduğu gibi (tüm içeriğiyle beraber) aynı sayfada gözüküyor.

Ama o etiketin sadece  başlıkları olsa daha şık olacak. Yani etiketle ilgili başlıklara bakıp, istediğimiz başlığa tıklayınca yazıyı bulacağız.

Çok aradığım birşeydi. Bugün  buldum. Ama aslında bu 2009 yılından bu yana mümkün imiş.

Bu konudaki bilgileri http://takipteyiz.blogspot.com.tr/2009/06/blogger-yazlar-liste-halinde-nasl.html adresinden de okuyabilirsiniz. Burada yorumlar ve yorumlara verilen cevaplar da var.

Blogger yazılarınızı sadece başlıkları görüntülenecek şekilde listeleyerek gösterebilirsiniz. Bu özelliği tüm yazılarınızda kullanabileceğiniz gibi anasayfanızda görünüme dair herhangi bir değişiklik yapmadan sadece arşiv sayfalarınız ve etiket sayfalarınızda yer alan yazılarınızın başlıkları görüntülencek şekilde listeleyebilirsiniz.

Blogger Yazılarını Liste Halinde Göstermek İçin Ne Yapmak Gerekir?

İki türlü seçenek mevcut; sadece arşivinize ve etiketlerinize tıklandığında görüntülenen yazılarınızı listeleyebileceğiniz gibi isterseniz ana sayfada dahil tüm yazılarınızı sadece başlıkları görüntülenecek şekilde listeleyebillirsiniz.

Sadece Arşiv ve Etiket Yazılarının Liste halinde görüntülenmesi için yapılması gerekenler;

Adım 1: Öncelikle blogger hesabınıza kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Yazılarınızın liste halinde görüntülenmesini istediğiniz blogunuzun Yerleşim kısmına tıklayın. Açılan sayfada HTML düzenle seçeneğine tıklayın. Blogunuzun bir yedeğini aldıktan sonra Widget Şablonlarını Genişlet yazısının yanında yer alan kutucuğa tıklayın

Ctrl+F yardımı ile temanızda yer alan alttaki kodu bulun:

<b:include data='post' name='post'/>

Bu bulduğunuz kodu siliyorsunuz ve yerine alttaki kodu yapıştırıyorsunuz:

<b:if cond='data:blog.homepageUrl
!= data:blog.url'>

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>

<h3 class='post-title'><a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a></h3>

<b:else/>

<b:include data='post' name='post'/>

</b:if>

<b:else/>

<b:include data='post' name='post'/>

</b:if>

Adım 2: Temanızı görüntüleyin. Eğer sorunsuz bir şekilde görüntülendiyse, temanızı kaydedin. Herhangi bir etiketinize yada Arşiv yazılarınızın sıralandığı kısımda herhangi bir aya, güne tıklayın. O etiket yada o tarihe ait tüm yazılar alt alta sıralanmış halde görüntülenecektir.

Tüm yazılarınızı (Ana Sayfa da dâhil) Listelemek için Yapılması Gerekenler;

Ana Sayfanızda, Arşiv Sayfalarınızda ve Etiket sayfalarınızda kısacası tüm blogunuzda sadece konu başlıklarınızın görüntülenmesini sağlayacak olan bu yöntem esasında "Devamını oku" özelliğine benziyor. "Devamını oku" özelliğinde içerikten belli bir kısım konu başlığının altında görüntülenebilirken, bu yöntem ile sadece başlığınız görüntülenir. İçerikten hiçbir kısım görüntülenmez. Sadece yazı başlığına tıklandığında yazı içeriği görüntülenir.

Adım 1: Öncelikle blogger hesabınıza kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Yazılarınızın liste halinde görüntülenmesini istediğiniz blogunuzun Yerleşim kısmına tıklayın. Açılan sayfada HTML düzenle seçeneğine tıklayın. Blogunuzun bir yedeğini aldıktan sonra Widget Şablonlarını Genişlet yazısının yanında yer alan kutucuğa tıklayın.

Ctrl+F yardımı ile temanızda yer alan alttaki kodu bulun:

<p><data:post.body/></p>

Bulmuş olduğunuz kodu silip yerine alttaki kodu yapıştırın :
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<p><data:post.body/></p>
</b:if>

Adım 2: Temanızı görüntüleyin. Eğer sorunsuz bir şekilde görüntülendiyse, temanızı kaydedin. Artık tüm yazılarınız liste halinde görüntülenecek.

Blogumda "Devamını oku" özelliği olduğu için blogumda birinci yöntemi kullanamaya başladım. Etiketlere tıkladığınızda o etikete ait tüm yazılarımın başlıklarını yukarıdaki örnek resimdeki gibi listelenmiş halde görüntüleyebilirsiniz. Sizede öneriyorum.

Kolay gelsin...

Not: Eğer blogunuzda “Devamını Oku” özelliği varsa temada yukarıdaki kodu arattığınızda arama sonucunda aynı koddan iki tane bulunabilir. Düzenlenmesi gereken kod birinci koddur.

Yorum Gönder

Bu sitede yayınlanan yazılarda anlamadığınız bir durum varsa ve bunu aşağıda yorum kısmında belirtirseniz, site admini bu konudaki yorumlarınızın altına cevap yorumu yazacaktır. Yorum yazmak için sağdaki çubukta bulunan formu da kullanabilirsiniz.